Ziskom kraľujú meme coiny. Prečo ich ľudia kupujú?

Ziskom kraľujú meme coiny. Prečo ich ľudia kupujú?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoin nedávno prekonal magickú hranicu 70 000 dolárov a zároveň tak dosiahol najvyššiu cenu v histórii. Predávajúci sa ale nechcú vzdať a dodnes bojujú s nákupnými tlakmi tesne pod kľúčovou hranicou. Počas posledného rastu sme ale mohli pozorovať hneď niekoľko zaujímavých trendov. Jedným z nich bol presun kapitálu do meme coinov, uvádza správa Decrypt.

Ziskom kraľujú meme coiny

Za posledné týždne stúpli predovšetkým ceny meme coinov akými sú napríklad Shiba Inu, Pepe coin, Dogecoin alebo Floki. Je to obzvlášť pozoruhodné, keďže tieto mince vznikajú ako vtip. A preto prioritnou motiváciou investorov je rýchle zbohatnutie a následne zbavenie sa mince. Tieto mince nikto nedrží kvôli fundamentálnemu zázemiu.

V súčasnosti je stále najväčší meme coin Dogecoin s trhovou kapitalizáciou takmer 24 miliárd dolárov. Nasleduje Shiba Inu s kapitalizáciou 20,7 miliardy dolárov, Pepe s 3,7 miliardami dolárov, Floki s 2,5 miliardami dolárov a Dogwifhat s 2 miliardami dolárov.

Prečo investori nakupujú tieto kryptomeny

Ak sa trh napokon dostane do fázy korekcie, najviac utrpia práve meme coiny. Ich držitelia sú krátkodobí a nedržia mince pomocou stratégie dlhodobej držby (HODL). Zároveň si všimnite, že pohyby meme coinov presne kopírujú pohyb Bitcoinu s tým rozdielom, že robia omnoho vyššie čísla. A takýto scenár môžeme vidieť iba raz za čas práve počas altcoinovej sezóny, do ktorej trh v súčasnosti vstupuje.

Samozrejme, že meme coiny môžu byť jednými z najziskovejších kryptomien aj v tomto cykle. Nakupujú ich už aj konzervatívnejší investori, ktorí vložia menšiu čiastku a buď sa im znásobí, alebo o ňu prídu. Preto ak investujete do meme coinov, mali by ste do nich vkladať iba taký kapitál, ktorý vám nebude chýbať ak oňho prídete.

Ďalším faktorom je, že mnohí investori sa chcú poučiť z predošlého cyklu, kedy mince ako Shiba Inu a Dogecoin zaznamenali nezmyselné zhodnotenie. A teraz v ďalšom bullrune nechcú prísť o tieto potenciálne zisky a očakávajú, že podobné zhodnotenie zaznamenajú aj v tomto bullrune. Preto je o meme coiny taký veľký záujem. A tento trend môžeme sledovať už aj na novo vzniknutých meme coinoch akými sú Pepe coin alebo Dogwifhat.