Bitfarms masívne modernizuje ťažbu Bitcoinu

Bitfarms masívne modernizuje ťažbu Bitcoinu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Spoločnosť Bitfarms 12. apríla oznámila, že dokončila modernizáciu svojich zariadení na ťažbu Bitcoinu na dvoch miestach, čím sa jej celková hashovacia rýchlosť zvýšila, uvádza správa Cryptoslate. Bitfarms nainštalovala a aktivovala viac ako 5 000 minerov T21 na dvoch miestach v Québecu v Kanade.

Bitfarms rozšituje svoju ťažobnú kapacitu

Bitfarms nainštaloval 3 168 zariadení T21 v závode Garlock v Québecu a 1 710 zariadení T21 a 100 minerov M53S+ vo svojom závode Farnham v Québecu. Najnovšie inovácie zlepšujú energetickú účinnosť približne až o 51 %. Geoff Morphy, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Bitfarms, zdôraznil prínos efektívnosti. Poznamenal, že väčšia efektívnosť pripravuje spoločnosť na blížiaci sa halving Bitcoinu.

Bitfarms má v úmysle nasadiť v tomto štvrťroku ďalších 30 000 minerov. Spoločnosť zavedie tieto vylepšenia v existujúcich lokalitách, vrátane svojho nového závodu Paso Pe v Paraguaji. Bitfarms je len jednou z mnohých spoločností, ktoré expandujú pred blížiacim sa halvingom. Podobnú taktiku zvolili aj ďalšie spoločnosti.

Halving zníži odmeny za ťažbu na blok. Neberúc do úvahy možné výkyvy cien BTC, nižšie odmeny pravdepodobne znížia ziskovosť niektorých ťažobných spoločností. Nižšie zisky však môžu byť potenciálne kompenzované efektívnejšou prevádzkou.

O spoločnosti

Bitfarms, založená v roku 2017, je globálna spoločnosť zaoberajúca sa ťažbou BTC, ktorá prispieva svojou výpočtovou silou do viacerých ťažobných poolov, z ktorých prijíma platby v BTC. Bitfarms vyvíja, vlastní a prevádzkuje vertikálne integrované ťažobné farmy s interným riadením a elektrotechnikou vo vlastníctve spoločnosti, inštalačnými službami a viacerými technickými opravárenskými strediskami priamo na mieste. Vlastný systém analýzy údajov spoločnosti poskytuje najlepší prevádzkový výkon a dostupnosť vo svojej triede.

Bitfarms má v súčasnosti 11 prevádzkových miest na ťažbu BTC a dve vo vývoji. Všetky sa nachádzajú v štyroch krajinách: Kanada, Spojené štáty americké, Paraguaj a Argentína. Bitfarms, poháňaný prevažne ekologickými hydroelektrickými a dlhodobými zmluvami o elektrine, je odhodlaný využívať udržateľnú a často nedostatočne využívanú energetickú infraštruktúru.