Boli sme na najväčšej krypto konferencii na Slovensku

Boli sme na najväčšej krypto konferencii na Slovensku

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nedávno sa konala najväčšia kryptomenová konferencia na Slovensku, ktorá nesie názov Digital Chain. Udalosť prebiehala v sobotu 13. apríla 2024 v Ekonomickej univerzite v Bratislave. A samozrejme ani my sme nemohli na tejto udalosti chýbať a zúčastnili sme sa jej. Poďme sa spolu pozrieť na to aký program a akí speakeri sa objavili na konferencii.

Program a speakeri

Cieľom konferencie je osveta a zapojenie relevantných inštitúcií a orgánov štátnej správy v rámci SR. Išlo o prvý ročník, pričom konferencie sa zúčastnilo 400 až 500 ľudí.

Program konferencie sa týkal množstva tém. Diskutovalo sa napríklad o digitálnej bezpečnosti vo svete kryptomien, bitcoinovom halvingu a ETF, digitálnom eure (CBDC), reguláciach v EÚ, podvodoch a miningu. Práve panelovej diskusie na tému mining sme sa zúčastnili aj my. 

Okrem panelových diskusií ste si mohli vypočuť aj mnohé prednášky na témy ako obchodovanie kryptomien, tokenizácia firiem, podvody v DeFi, kybernetická bezpečnosť, plánovanie dedičstva Bitcoinu, regulácia MiCa a mnoho ďalšieho. 

Konferencie sa zúčastnili známi speakeri medzi ktorých patrili napríklad Juraj Bednár, Tibor Szabó, Marek Kyrsch, Peter Cmorej, Jakub Jedlinský, Ján Krajča, Milan Půlkrábek, Lukáš Steiniger a mnoho ďalších. Celý detailný program aj zoznam speakerov nájdete tu.

Mining

Hlavným dôvodom prečo sme nemohli na tejto konferencii chýbať je ťažba kryptomien. Na túto tému sa diskutovalo v panelovej diskusii. A nie len o tom. Rozoberali sme všeobecne smerovanie bitcoinového halvingu a aké dopady to bude mať na celý priemysel. Taktiež sa diskutovalo o konkrétnych ťažobných zariadeniach či už určených na Bitcoinu, alebo na iné kryptomeny.

Ak ste sa zúčastnili udalosti, určite ste si nemohli nevšimnúť náš stánok. Mali sme jeden z hlavných stánkov, kde sme prezentovali nie len minere, ale aj domáce odhlučňovacie systémy. Celkovo za náš tím na konferenciu vycestovali traja ľudia.

Najbližšie nás môžete stretnúť na konferencii CryptoVestibull v Žiline 14.9. 2024 a v Ostrave na konferencii ChainCamp dňa 28.9.2024.