Kaspa láme rekordy a cena stúpa na maximum

Kaspa láme rekordy a cena stúpa na maximum

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Kryptomena Kaspa (KAS) je druhou najziskovejšou digitálnou menou z rebríčku top 100 podľa CoinMarketCap za posledný týždeň. Po krátkodobej korekcii sa token dokázal vyšplhať len za niekoľko dní o približne 45 %. Zdá sa, že čoskoro token prekoná historické maximum a pôjde do nepreskúmanej oblasti, kde sa nenachádza žiadna rezistencia.

Kaspa je druhou najziskovejšou kryptomenou

Na grafe nižšie môžeme vidieť, že Kaspa dokázala vytvoriť rast neuveriteľných 12 000 % za približne 417 dní. Následne došlo od novembra 2023 ku krátkodobej korekcii, ktorá však začiatkom februára skončila. Zaujímavosťou ale je, že objem obchodov sa pri poslednom raste ani zďaleka nepriblížil k novembru 2023, kedy cena tokenu dosiahla historické maximum 0,15 dolára.

Kaspa je blockchain, ktorého cieľom je vyvážiť rýchlosť transakcií a bezpečnosť. Napriek dosiahnutiu historického maxima 0,154 dolárov v novembri 2023, nedávne poklesy trhu stlačili token pod 0,10 dolárov. Rôzne predpovede cien pre rok 2024, vrátane tých od CoinCodex, DigitalCoinPrice a Bitnation, predstavujú zmes optimizmu a opatrnosti. S blockchainom, ktorý spracováva 10 transakcií za sekundu, sa Kaspa snaží zotaviť z nedávnych strát a pritiahnuť pozornosť kryptomenových investorov, ktorí hľadajú potenciálne zisky.

Kaspa je kryptomena založená na Proof of Work (PoW) a protokole GHOSTDAG. Zovšeobecnenie konsenzu umožňuje bezpečnú prevádzku pri zachovaní veľmi vysokej rýchlosti blokovania (v súčasnosti jeden blok za sekundu, cieľ je 10) a nepatrné časy potvrdenia. Ide o najrýchlejšiu open-source decentralizovanú a plne škálovateľnú vrstvu úrovne 1.

To, že Kaspa funguje na PoW znamená, že ju dokážeme ťažiť. Konkrétne hovoríme o zariadení od Bitmain s názvom ASIC Antminer KS3 (8200 GH/s). Pri spotrebne 3200 W/h a výkonom 8200 GH/s dokáže mať miner životnosť približne 4 až 6 rokov. Ale prečo ťažiť práve Kaspu? V súčasnosti je totiž najrýchlejšou PoW ťažiteľnou mincou, ktorá existuje, pričom stále zostáva decentralizovaná.

Prečo token rastie?

Kaspa je k dispozícii na burzách ako CoinEx, MEXC, TxBit a TradeOgre. Ak sa zaujímate o konkrétne mining pooly a softvéry, odporúčame navštíviť oficiálnu stránku Kaspa. Nedávny rast ceny tokenu môže výrazne zatraktívniť ťažbu tejto kryptomeny. 

Údaje o blockchaine môžu poskytnúť určité vodítka pre pôsobivý cenový výkon tokenu. Kaspa totiž nedávno dosiahla nový najvyšší hashrate všetkých čias 185,61 PH/s, čo naznačuje zvýšenú aktivitu a záujem v sieti. Existuje tiež optimizmus, že hashrate by sa mohol do konca februára dostať nad 200 PH/s. Ak sa to podarí, mohlo by to slúžiť ako potvrdenie hodnotovej ponuky a technických predností.