New York navrhuje spoplatniť krypto spoločnosti za ich reguláciu

New York navrhuje spoplatniť krypto spoločnosti za ich reguláciu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Návrh vedie superintendentka DFS Adrienne Harrisová, ktorá hľadá spätnú väzbu verejnosti na tento krok, keďže regulačný orgán sa snaží získať ďalšie kontrolné mechanizmy.

Ministerstvo finančných služieb štátu New York (DFS) predložilo návrh na zmenu štátnych zákonov, ktorá by mu umožnila vyberať poplatky od licencovaných kryptografických spoločností za ich reguláciu.

Hoci sa to môže zdať ako zvláštny návrh, podľa zákona o finančných službách (FSL) je bežnou praxou, že DFS (Depth-first-search) účtuje licencovaným finančným subjektom, ktoré nie sú kryptografickými spoločnosťami, náklady a výdavky na udržiavanie dohľadu nad nimi.

Návrh vedie superintendentka DFS Adrienne Harrisová, ktorá tento krok oznámila 1. decembra prostredníctvom webovej stránky DFS a v priebehu nasledujúcich 10 dní ho predložila verejnosti na vyjadrenie.

Harrisová sa v podstate snaží zosúladiť podnikanie v oblasti virtuálnych mien s ostatnými regulovanými finančnými subjektmi v štáte, keďže FSL nemala ustanovenie pre kryptografické spoločnosti, keď bola v roku 2015 v New Yorku prijatá kryptoregulácia.

Harris tiež načrtáva, že tieto “nariadenia umožnia ministerstvu pokračovať v dopĺňaní svojho regulačného tímu pre virtuálne meny o špičkové talenty”.

“Prostredníctvom udeľovania licencií, dohľadu a presadzovania dodržiavame najvyššie štandardy spoločností na svete,” povedal Harris a dodal, že “možnosť vyberať náklady na dohľad pomôže ministerstvu naďalej chrániť spotrebiteľov a zabezpečovať bezpečnosť a spoľahlivosť tohto odvetvia”.

Podľa dokumentu s návrhom by DFS účtoval firmám poplatky na základe celkových prevádzkových nákladov na dohľad nad držiteľmi licencií a “pomeru, ktorý sa považuje za spravodlivý a primeraný” pre ostatné prevádzkové a režijné náklady.

Neexistuje teda pevne stanovená suma, ktorú by platili všetky spoločnosti, keďže výška ich dohľadu sa líši, celková dlžná suma by však bola rozdelená do piatich platobných období počas fiškálneho roka.

Vzhľadom na to, že sektor kryptomien je svedkom ďalšej mnohomiliardovej implózie, tentoraz v dôsledku teraz skrachovaných spoločností FTX, Alameda Research a bývalého zlatého chlapca Sama Bankmana-Frieda, nie je prekvapujúce, že regulačné orgány sa snažia zaviesť dodatočný regulačný dohľad.

Na vypočutí výboru amerického Senátu o debakli FTX 1. decembra predseda Komisie pre obchodovanie s komoditnými futures (CFTC) Rostin Behnam uviedol, že hoci má pocit, že jeho agentúra má nástroje na dohľad nad kryptomenami, v legislatíve sú medzery, ktoré treba vyplniť.

“Bez nových právomocí pre CFTC zostanú vo federálnom regulačnom rámci medzery, aj keď ostatné regulačné orgány budú konať v rámci svojich existujúcich právomocí,” povedal.

 

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/