Táto aktualizácia navždy zmení kryptomeny

Táto aktualizácia navždy zmení kryptomeny

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nová aktualizácia Ethereum Dencun sľubuje obrovské zmeny v sieti, ktoré majú znížiť prevádzkové náklady a zlacniť transakčné poplatky až 10-násobne, uvádza správa Coingape. Tento krok významne podporí dostupnosť a inováciu ekosystému Etherea. A ako vieme, na Ethereu fungujú sektory ako DeFi, NFT hry a mnoho ďalšieho. Preto bude mať významný dopad na trh kryptomien.

Dencun zmení trh kryptomien

Aktualizácia Dencun predstavuje kombináciu aktualizácií „Deneb“ a „Cancun“, čo predstavuje inovatívny spôsob ukladania údajov v sieti Ethereum. V minulosti blockchainy vrstvy 2, ako napríklad Arbitrum, Polygon a Base používali Ethereum na ukladanie dát. Tento prístup, aj keď je bezpečný, má za následok značné náklady spojené s neobmedzeným ukladaním dát vo všetkých uzloch Etherea.

Zavedením „blobov“ ako nového úložiska údajov sa tieto výdavky znížia, čím sa znížia transakčné náklady z dolára na centy a niekedy na menej ako cent. Tento pokles je technickým vylepšením a veľkou zmenou, ktorá by mala výrazne zlepšiť skúsenosti koncových používateľov. Vplyv Dencunu je priamy na spotrebiteľov a môže z dlhodobého hľadiska viesť k inováciám aplikácií a zapojeniu používateľov.

Reťazce vrstvy 2 vystrelia

Táto aktualizácia môže tiež stimulovať vývoj a uvoľnenie viacerých reťazcov vrstvy 2, čím sa znížia prekážky pri zavádzaní nových projektov. Z tohto dôvodu sa predpokladá, že v nasledujúcich mesiacoch explodujú reťazce vrstvy 2. “. Takéto prevádzkové reťazce by mohli byť oveľa lacnejšie a umožniť zavedenie inovatívnych produktov.

Napriek týmto okamžitým výhodám sú úspory nákladov zrejmé, ale neexistujú žiadne záruky, že vydržia dlho. S rastúcim dopytom po ukladacom priestore blobov rastú aj jeho náklady, čo môže viesť k narušeniu súčasnej cenovej výhody. Očakáva sa však, že toto obdobie nízkych nákladov bude trvať niekoľko mesiacov a poskytne významné okno pre inovácie a rast. Počiatočné zníženie poplatkov urýchli vývoj a prijatie, ale systém sa musí pripraviť na prípadné zvýšenie nákladov.

Cena Etherea sa v čase písania článku obchoduje na úrovni 4 054 dolárov a úzko koreluje s Bitcoinom. Od prekonania historického maxima ho delí už menej ako 20 % a očakáva sa, že po aktualizácii cena prudko stúpne. Navyše sme na počiatku altcoinovej sezóny, kedy zisky z Bitcoinu začnú pretekať do Etherea.