Bitfarms expanduje do Paraguaja. Akcie firmy môžu vyletieť

Bitfarms expanduje do Paraguaja. Akcie firmy môžu vyletieť

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Spoločnosť Bitfarms, ktorá sa zameriava na ťažbu kryptomien a je kótovaná na americkom akciovom trhu, ohlásila úspešnú akvizíciu nového ťažobného miesta v Paraguaji, uvádza správa News Bitcoin. Táto nová farma má disponovať ťažobnými zariadeniami s celkovým výkonom až 100 megawattov (MW)

Bitfarms expanduje do Paraguaja

Cieľom spoločnosti Bitfarms je zvýšiť ťažobnú kapacitu na 21 exahashov za sekundu (EH/s) do konca roka 2024. Avšak ani zďaleka nehovoríme iba o jedinej firme. Po celom svete môžeme sledovať trend rozširovania ťažobných kapacít. Kryptomenový trh zažíva výraznú expanziu a chcú sa na nej zviesť aj najväčšie spoločnosti, ktoré ťažia kryptomeny.

Pozemok, ktorý získala firma Bitfarms sa konkrétne nachádza v blízkosti priehrady Itaipú, tretej najväčšej vodnej priehrady na svete s inštalovaným výkonom 14 gigawattov. Zariadenia majú ťažiť z bohatých zdrojov obnoviteľnej energie v regióne. To znamená, že ťažba bude výrazne udržateľná a zároveň prívetivá k environmentálnemu prostrediu.

Geoff Morphy, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Bitfarms, dokonca uviedol, že po spustení ťažby v Paraguaji bude až 85 % portfólia firmy poháňať nízkonákladová zelená energia, ktorá podporuje environmentálne udržateľnú ťažbu kryptomien. Predpokladá sa, že dokončenie stavebných prác bude už v druhej polovici roku 2024. 

Akcie spoločnosti môžu prudko stúpnuť

Akcie firmy Bitfarms BITF počas posledného mesiaca klesli už o vyše 42 %, čo poskytuje príležitosť na nákup za podstatne nižšiu cenu. Za posledný rok však akcie stúpli až o 400 %, čo je extrémne vysoký zisk aj na pomery kryptomenového trhu. Napriek tomu sa aktuálna cena obchoduje v čase písania článku až o 76 % nižšie (2,02 dolárov) oproti vrcholu, ktorý bol dosiahnutý v novembri 2021 na úrovni 11,60 dolárov. 

Nie je to žiadny prekvapením, keďže presne v tomto období Bitcoin dosiahol historické maximum. Ak si porovnáme výkonnosť firmy Bitfarms a Bitcoinom zistíme, že Bitcoin je omnoho menej volatilný. V súčasnosti sa totiž obchoduje len o 42 % nižšie od novembra, čo je takmer o polovicu plytšia korekcia ako v prípade akcií BITF. To isté správanie môžeme demonštrovať aj na cenovom vzostupe v poslednom roku, ktorý pre Bitcoin znamenal zhodnotenie 140 %, čo je opäť niekoľko násobne menej ako v prípade akcií BITF.