Veľká kryptomenová burza je obvinená z porušenia zákonov

Veľká kryptomenová burza je obvinená z porušenia zákonov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Generálny riaditeľ spoločnosti KuCoin Johnny Lyu reagoval na najnovšie správy týkajúce sa strachu, neistoty a pochybností, ktoré kolujú v komunite uprostred nedávnych obvinení vznesených proti burze, uvádza správa Coinedition. Ide o ďalší príklad rastúceho tlaku zo strany regulačných orgánov, ktoré chcú zatlačiť kryptomenové burzy do kúta.

KuCoin je obvinený z porušenia zákonov

V utorok 26. marca americká vláda obvinila KuCoin a dvoch z jeho zakladateľov za to, že sa nezaregistrovali podľa zákonov USA napriek tomu, že platformu používa značný počet Američanov. Lyu uviedol, že právny tím KuCoinu už túto záležitosť rieši. To samozrejme vyvolalo na trhu paniku, pričom používatelia hromadne presúvali svoje prostriedky z KuCoinu, pretože sa obávali platobnej neschopnosti.

Údaje z blockchainov však ukázali, že KuCoin je v dobrom stave napriek narastajúcim žiadostiam používateľov o výber. Zatiaľ čo výbery BTC a ETH na KuCoine prudko vzrástli, odliv pochádzal predovšetkým od retailových investorov. Väčšina kapitálu však na tieto udalosti nereagovala a preto zatiaľ nie je skutočný dôvod na paniku.

Nie je dôvod na paniku

Momentálne neexistujú žiadne náznaky, že by KuCoin miešal finančné prostriedky zákazníkov s vlastnými a navyše burza má dostatočné rezervy na splnenie žiadostí o výber. Naopak spoločnosť expanduje, keďže minulý piatok sa stala prvou globálnou burzou, ktorá sa zaregistrovala na indickej finančnej spravodajskej jednotke (Financial Intelligence Unit).

Lyu zdôraznil, že takéto regulačné opatrenia nie sú pre KuCoin ojedinelé. Ide skôr o typické problémy rastu a regulácie, s ktorými sa stretávajú rozvíjajúce sa odvetvia, poznamenal generálny riaditeľ KuCoinu. Okrem toho Lyu zdôraznil, že nie je prekvapivé vidieť regulačné medzery v počiatočnom štádiu vývoja odvetvia, akým sú kryptomeny.

Podľa údajov CoinMarketCap je KuCoin 7. najlepšia kryptomenová burza na svete po Binance, Coinbase, Bybite, OKS, Upbite a Krakene. Ide o jednu z najväčších búrz na svete s denným objemom obchodovania na úrovni až vyše 2 miliardy dolárov. Týždenne navštívi burzu takmer 3 milióny zákazníkov, ktorí môžu obchodovať 784 mincí.