Coinbase znižuje počet zamestnancov uprostred klesajúceho trhu

Coinbase znižuje počet zamestnancov uprostred klesajúceho trhu

Ktorý Miner je najlepší? A ktoré nekupovať? Ako ho napojiť? Čo treba dokúpiť? Aký Internet treba? Čo hluk / chladenie? Kde dostávam zisky? Oplatí sa to vôbec?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

Cenník Minerov

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Po počiatočnom spomalení prijímania zamestnancov oznámila Coinbase plány na zníženie počtu zamestnancov o 18 %, pričom generálny riaditeľ sa odvolával na začínajúcu hospodársku recesiu.

Generálny riaditeľ Coinbase Brian Armstrong v utorok oficiálne oznámil, že prijal “ťažké rozhodnutie” znížiť počet zamestnancov Coinbase o približne 18 % z dôvodu začínajúcej hospodárskej recesie.

“Zdá sa, že po viac ako 10-ročnom hospodárskom rozmachu vstupujeme do recesie. Recesia by mohla viesť k ďalšej kryptozime a mohla by trvať dlhšie obdobie,” napísal Armstrong. Dodal, že príjmy z obchodovania počas minulých kryptozím výrazne klesli, pričom poznamenal, že Coinbase od svojho založenia v roku 2012 prežila štyri veľké kryptozimy.

Armstrong zdôraznil, že firma rastie “príliš rýchlo”, pričom počet zamestnancov Coinbase dosiahol začiatkom roka 2021 hodnotu 1 250. Podľa generálneho riaditeľa sa tím za posledných 18 mesiacov rozrástol štyrikrát a náklady na ich zamestnancov sú “príliš vysoké na to, aby mohli efektívne riadiť tento neistý trh”.

Podľa oznámenia dostanú všetci odchádzajúci zamestnanci podporu pri hľadaní nového pracovného miesta vrátane minimálne 14 týždňov odstupného, ako aj ďalších dvoch týždňov za každý rok zamestnania nad jeden rok. Ďalšia podpora zahŕňa štyri mesiace zdravotného poistenia v Spojených štátoch a štyri mesiace podpory v oblasti duševného zdravia na celom svete.

Oznámenie o masívnom prepúšťaní zo strany Coinbase prišlo krátko po tom, ako Armstrong v piatok na Twitteri kritizoval svojich zamestnancov za to, že v rámci hlasovania o nedôvere vydali verejnú petíciu za odvolanie niektorých vedúcich pracovníkov Coinbase. Petícia konkrétne vyzývala na odvolanie prevádzkovej riaditeľky Emilie Choi, produktového riaditeľa Surojita Chatterjeeho, ako aj vedúceho oddelenia pre ľudí LJ Brocka.

Podľa autorov petície výkonný tím Coinbase prijímal rozhodnutia, ktoré “neboli v najlepšom záujme spoločnosti, jej zamestnancov a akcionárov”. Autori petície tvrdili, že tieto rozhodnutia viedli k výsledkom, ako je zlyhanie platformy Coinbase NFT, toxická kultúra na pracovisku a apatický prístup, ktorý prejavovalo vyššie vedenie a ďalší.

Hlavná burza kryptomien Coinbase so sídlom v Spojených štátoch znižuje počet svojich zamestnancov v situácii, keď sa Bitcoin dostal na svoje dvojročné minimá okolo 21 000 USD.

Coinbase už predtým v máji oznámila, že spomalí prijímanie nových zamestnancov a prehodnotí ich počet, aby zabezpečila svoje ďalšie fungovanie podľa plánu.

Oznámením o novom masívnom prepúšťaní sa Coinbase pripája k rastúcemu zoznamu firiem, ktoré museli v čase prebiehajúceho medvedieho trhu znížiť počet svojich zamestnancov, vrátane Gemini založenej bratmi Winklevossovcami, obchodnej platformy Robinhood zameranej na kryptografické transakcie a obchodnej platformy BlockFi, ktorá v pondelok oznámila, že prepúšťa 20 % svojich zamestnancov.

Aj generálny riaditeľ Crypto.com Kris Marszalek v sobotu na Twitteri oznámil, že singapurská burza prepustí 260 pracovníkov, teda 5 % svojej pracovnej sily.

Napriek tomu, že niektoré kryptografické spoločnosti čoraz viac znižujú veľkosť svojich tímov, iné pokračujú v love nových talentov. Binance, jedna z najväčších svetových kryptobúrz, stále prijíma zamestnancov, pričom má otvorených viac ako 2 000 pozícií pre inžinierov, produktových, marketingových a obchodných vývojárov.

“Kryptopriestor je stále v počiatočnom štádiu a býčie trhy majú tendenciu starať sa viac o cenu, zatiaľ čo medvedie trhy majú viac tímov, ktoré si uvedomujú hodnotu a pokračujú v budovaní odvetvia. Považujeme to za skvelý čas na prijatie špičkových talentov,” povedal generálny riaditeľ spoločnosti Binance Changpeng Zhao.

Zdroj: https://cointelegraph.com/