Overovatelia etherea zarobili rekordných 46 miliónov dolárov, keďže miera odmien za stávky prudko stúpa

Overovatelia etherea zarobili rekordných 46 miliónov dolárov, keďže miera odmien za stávky prudko stúpa

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Odmeny za stávkovanie v ethereu dosiahli po Merge rekordnú úroveň 8,6 %, pričom validátori zarobili v prvom májovom týždni 46 miliónov USD, pričom za to označili šialenstvo okolo memecoinu.

Validátori zarobili v prvom májovom týždni 46 miliónov dolárov vďaka nárastu miery staking rewards, čo je metrika pre ročný výnos validátorov. Podľa údajov validátori v týždni zarobili 24 997 etherov, čo predstavuje 40 % nárast oproti príjmu z predchádzajúceho týždňa vo výške 33 miliónov USD, keď bolo ako odmeny rozdelených 18 339 ETH.

Dôvodom zvýšených odmien pre validátorov je nedávne obchodné šialenstvo s novým memecoinom s názvom Pepe (PEPE). V uplynulom týždni priemerné poplatky v sieti Ethereum presiahli 100 gwei, čo predstavuje najvyššiu úroveň od mája 2022. Keďže poplatky za plyn sa zvyšujú, koncoví používatelia platia viac ako 30 dolárov za výmenu, čo má za následok vyššie príjmy validátorov z poplatkov za spracovanie transakcií a pravidelné odmeny validátorov.

Beaconcha.in uvádza, že súčasná sadzba stakingových odmien znamená predpokladaný anualizovaný výnos pre validátorov. Aby sa validátori na Ethereu mohli zapojiť do postupu konsenzu siete, majú povinnosť vsadiť minimálne 32 ETH v hodnote približne 58 000 USD.

Existujú dva typy odmien, ktoré identifikovala spoločnosť ETH Store, ktorá meria mieru odmien: odmeny za konsenzus za navrhovanie a atestovanie blokov a transakčné poplatky za spracovanie transakcií v sieti Ethereum.

Odkedy sieť Ethereum prešla na konsenzuálny mechanizmus proof-of-stake s Merge v roku 2022 a po nedávnej aktualizácii Shapella, ktorá prvýkrát umožnila výbery validátora, dosiahol ETH staking značný záujem zo strany inštitúcií.

 

 

 

 

 https://cointelegraph.com/