Pakistan zavádza nové zákony na urýchlenie spustenia CBDC do roku 2025

Pakistan zavádza nové zákony na urýchlenie spustenia CBDC do roku 2025

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Pakistanská štátna banka podpísala nové zákony pre inštitúcie elektronických peňazí – nebankové subjekty ponúkajúce digitálne platobné nástroje s cieľom zabezpečiť včasné vydanie CBDC (Digitálna mena centrálnych bánk) v nasledujúcich troch rokoch.

Regulačné orgány na celom svete považujú digitálne meny centrálnych bánk (CBDC) za spôsob, ako zlepšiť možnosti fiat zdedením finančnej zdatnosti technológií, ktoré poháňajú kryptomeny. K tomuto zoznamu sa pridal aj Pakistan, ktorý oznámil nové nariadenia s cieľom zabezpečiť spustenie vlastnej CBDC do roku 2025.

Pakistanská štátna banka (SBP) podpísala nové zákony pre inštitúcie elektronických peňazí (EMI) – nebankové subjekty ponúkajúce digitálne platobné nástroje s cieľom zabezpečiť včasné vydanie CBDC v nasledujúcich troch rokoch. Podľa miestnych médií Arab News pomáhala Pakistanu pri navrhovaní nových predpisov Svetová banka.

Okrem dodržania časového harmonogramu pre zavedenie CBDC predpisy zaručujú preventívne opatrenia proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu a zároveň zohľadňujú požiadavky na ochranu spotrebiteľa a podávanie správ.

Štátna banka, SBP, bude vydávať licencie EMI na vydávanie CBDC. Minister financií Asad Umar počas oznámenia uviedol, že využívanie EMI pri podpore digitálnej ekonomiky ochráni finančné inštitúcie pred hrozbami kybernetickej bezpečnosti. Viceguvernér SBP Jameel Ahmad predpokladá, že prostredníctvom CBDC sa obmedzí korupcia a neefektívnosť spôsobená fiat. Povedal, že: “V súčasnosti je potrebné, aby sa na trhu objavili nové systémy CBD:

“Tieto prelomové nariadenia sú dôkazom záväzku SBP k otvorenosti, zavádzaniu technológií a digitalizácii nášho finančného systému.”

Začatie rýchleho regulačného prostredia zaraďuje Pakistan medzi takmer 100 krajín, ktoré sa aktívne zapájajú do výskumu a spúšťania iniciatív CBDC.

Do pretekov o spustenie domáceho CBDC sa nedávno zapojila aj susedná India. Dňa 22. novembra indická centrálna banka (The Reserve Bank of India – RBI) oznámila ambiciózny plán na spustenie pilotného projektu retailového CBDC do konca roka 2022.

Indická centrálna banka RBI je údajne v záverečnej fáze príprav pilotného zavedenia retailového digitálneho CBDC v rupiách, ktorý sa bude spočiatku testovať medzi 10 000 až 50 000 používateľmi zúčastnených bánk.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/