Príjme Elon Musk Dogecoin ako platidlo na sociálnej sieti X?

Príjme Elon Musk Dogecoin ako platidlo na sociálnej sieti X?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Elon Musk už dávnejšie zaviedol systém platieb na sociálnej sieti X (Twitter), ktorý nesie názov X Payments. Generálny riaditeľ Tesly a SpaceX postupne dosahuje významné regulačné míľniky zabezpečením licencií v jednotlivých štátoch USA, uvádza správa U.Today. Tieto kroky by následne mohli výrazne zvýšiť adopciu meme coinu DOGE.

Elon Musk získava licencie

Schválenia, ktoré najnovšie udelili dozorné orgány v Illinois, Novom Mexiku a Oregone 20. marca, podčiarkujú strategické smerovanie Muskovej vízie zlepšiť funkčnosť jeho digitálnej platformy nad rámec jej pôvodného rozsahu. Tento najnovší úspech rozširuje prevádzkový dosah X Payments a dopĺňa existujúce licencie získané v 19 ďalších štátoch.

Nával licencií pre X Payments znovu podnietil špekulácie o integrácii kryptomien, najmä Dogecoinu (DOGE), do sociálnej siete. Hoci Musk vylúčil vydávanie firemných tokenov, v rámci komunity kryptomien pretrvávajú špekulácie týkajúce sa potenciálnej podpory Dogecoinu a ďalších digitálnych aktív na platforme.

Každý licenčný míľnik dosiahnutý spoločnosťou X Payments predstavuje krok vpred pri realizácii Muskovej vízie pre jeho digitálne impérium. S každým regulačným míľnikom si sociálna sieť upevňuje svoju pozíciu impozantného hráča v oblasti technológií a financií. Regulačné schválenia pripravujú pôdu pre širšiu funkčnosť platformy.

DOGE prekonáva viac ako 2-ročné maximum

Práve Dogecoin zaznamenal extrémne zhodnotenie v poslednom cykle, keďže Elon Musk ho propagoval rôznymi statusmi. Do trhu prišlo mnoho nováčikov, ktorí rovno nakupovali DOGE bez ohľadu na fázu trhu. Nových účastníkov často nezaujímali ani iné kryptomeny, ale iba DOGE a podobné meme coiny.

Elon Musk bol terčom kritiky, že zámerne manipuluje s cenou DOGE. Po jeho statusoch totiž cena vytvárala volatilné pohyby. A dokonca niektoré analytické spoločnosti odhalili, že blízke osoby Elona Muska z týchto pohybov profitovali.

V čase písania je Dogecoin 6. najväčšia kryptomena na svete s trhovou kapitalizáciou 22,9 miliardy dolárov. Trhová cena dosahuje úroveň 0,1597 dolára, no nedávno prekonala 0,20 dolára, čo je najvyššia dosiahnutá hodnota od januára 2022. Zároveň ide o najväčší meme coin na svete. Druhým je Shiba Inu v tesnom závese s trhovou kapitalizáciou 16,3 miliardy dolárov.