Toto je budúcnosť ťažby. Bitmain predstavil novú inováciu

Toto je budúcnosť ťažby. Bitmain predstavil novú inováciu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Kryptomenová komunita odpočítava dni do nadchádzajúceho bitcoinového halvingu a očakávania stúpajú. Táto kľúčová udalosť, známa znížením množstva nových emitovaných BTC na polovicu historicky katalyzovala zhodnotenie cien a zároveň ovplyvnila ťažobný priemysel, uvádza správa Beincrypto. Uprostred týchto udalostí upútal pozornosť Bitmain so svojou najnovšou inováciou.

Bitmain predstavil nový ťažobný stroj

Bitmain predstavil na konferencii Global Digital Mining Summit (WDMS) 2024 ťažobný stroj Antminer S21 Pro. Je dôkazom technologického pokroku a pilierom pre budúcnosť ťažby kryptomien. Môže sa pochváliť hashratom 234 terahashov za sekundu (TH/s) a bezkonkurenčným pomerom energetickej účinnosti 15,0 joulov na terahash (J/TH).

Zaujímavé je, že načasovanie nemôže byť strategickejšie. S každým halvingom sa odmena za ťažbu BTC znižuje na polovicu, čo podčiarkuje dôležitosť efektívnosti a výkonu pri ťažobných operáciách. Antminer S21 Pro prichádza ako riešenie, keď mineri hľadajú spôsoby, ako maximalizovať výnos pred touto udalosťou. Momentálne na stránke Akoťažiťkryptomeny nájdete predchodcu Antiminer S21 s kapacitou 200 TH/s. 

Nové zariadenie, vylepšenie najefektívnejšieho ťažobného zariadenia Antminer S21, je výrazne efektívnejšie a výkonnejšie ako predchádzajúca verzia. Irene Gao, viceprezidentka pre ťažbu v Bitmain, vo svojom oznámení zdôraznila, že má schopnosť vysporiadať sa s náročnejším prostredím. Zariadenie by malo vydržať teploty až 45 stupňov Celzia. Toto oznámenie prichádza len sedem mesiacov po tom, čo Bitmain spustil predchádzajúcu verziu Antiminer S21.

S rastom Bitcoinu stúpnu aj ceny ťažobných zariadení

Bitmain je jeden z najväčších výrobcov bitcoinových ťažobných zariadení na svete. Takže ide o veľkú vec a mineri zrejme budú mať o toto zariadenie veľký zaújem. A to predovšetkým aj v vďaka tomu, že všetci očakávajú rast ceny v dôsledku obmedzenej ponuky spsobenej znížením blokovej odmeny na polovicu.

Ak bude cena Bitcoinu rásť, jednak sa zvýši dopyt po mineroch, no na druhej strane mineri začnú zarábať vyššie zisky vďaka vyšším transakčným poplatkom. Vďaka tomu by sa návratnosť z nového stroja mohla výrazne urýchliť. Avšak nezabúdajte na to, že s rastom ceny Bitcoinu hneď stúpajú aj ceny ťažobných zariadení.