Zimbabwe ako ďalšia krajina ktorá prijme Bitcoin?

Zimbabwe ako ďalšia krajina ktorá prijme Bitcoin?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?
Zimbabwe ako ďalšia krajina ktorá prijme Bitcoin

Zimbabwe sa v súčasnosti zaoberá konzultáciami o rastúcom záujme o kryptomeny a možných rizikách. Môže byť ďalšou krajinou, ktorá prijme Bitcoin ako zákonné platidlo


Zimbabwe venuje pozornosť rastúcemu dopytu po kryptomenách medzi svojimi ľuďmi, čo považuje za možnú cestu rastu. Krajina je tiež vnímavá k regulácii celého sektora.
Podľa miestnych správ vláda zvažuje využitie bitcoinov (BTC) ako legálne platidlo.

Brigádny plukovník vo výslužbe Charles Wekwete, stály tajomník a vedúci kancelárie prezidenta a kabinetu pre technologickú jednotku elektronickej verejnej správy, podľa správ potvrdil, že diskusie s podnikmi už prebiehajú.

Uviedol tiež, že úrady sa snažia vypracovať nariadenia na ochranu spotrebiteľov a pomôcť finančnej budúcnosti krajiny. V dôsledku toho vláda pred vykonaním akýchkoľvek zásadných politických zmien hľadala informácie od rôznych sektorov.

Zimbabwe podľa predstaviteľa zatiaľ neurobilo žiadne zásadné vyhlásenia s tým, že krajina je stále v štádiu konzultácií.

Viac krajín prijíma politiku Salvádoru umožňujúcu používanie a reguláciu bitcoinov. Napriek záplave kritiky zo strany verejnosti a celého sveta vláda Salvádoru neústupne podporovala legislatívu týkajúcu sa bitcoinu. Salvadorský prezident Nayib Bukele na Twitteri ocenil úspech plánu a uviedol, že zisk z bitcoinov sa použije na výstavbu 20 škôl a nemocníc v krajine.

Afrika je fantastickým testovacím priestorom pre kryptomeny a mnohé podniky v súčasnosti vyrábajú tovary a služby vhodné pre rôzne krajiny na kontinente – konkrétne na vyplnenie medzery medzi africkými národmi a inými krajinami, pokiaľ ide o cezhraničné platby.



Zdroj: https://cointelegraph.com/