Japonsko zmierni 30 percentnú krypto daň

Japonsko zmierni 30 percentnú krypto daň

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

V súčasnosti musia japonskí vydavatelia kryptomien platiť stanovenú 30 % sadzbu dane z príjmov právnických osôb zo svojich podielov, a to aj v prípade, že predajom nezískali zisk.

Japonská vláda sa chystá zmierniť daňové požiadavky pre miestne krypto firmy, keďže sa snaží stimulovať rast domáceho finančného a technologického sektora.

V súčasnosti musia japonské firmy, ktoré vydávajú kryptomeny, platiť stanovenú 30 % sadzbu dane z príjmov právnických osôb zo svojich podielov, a to aj v prípade, že predajom nezrealizovali zisk. V dôsledku toho sa údajne v posledných rokoch viacero domácich založených krypto/blockchainových firiem a talentov rozhodlo založiť si obchod inde.

Daňový výbor japonskej vládnucej strany Liberálnodemokratickej strany (LDP) zasadal 15. decembra a schválil návrh – pôvodne predložený v auguste -, ktorý ruší povinnosť kryptografických spoločností platiť dane z papierových ziskov z tokenov, ktoré vydali a držali.

Očakáva sa, že miernejšie pravidlá zdaňovania kryptomien budú predložené parlamentu v januári a vstúpia do platnosti v nasledujúcom finančnom roku Japonska, ktorý sa začína 1. apríla.

V rozhovore pre agentúru Bloomberg 15. decembra poslanec LDP a člen jej politickej kancelárie Web3 Akihisa Shiozaki poznamenal, že “ide o veľmi veľký krok vpred”, a dodal, že “pre rôzne spoločnosti bude jednoduchšie podnikať, čo zahŕňa vydávanie tokenov”.

Zdá sa, že najnovší krok vlády signalizuje, že jej hlad po podpore a rozvoji domáceho sektora kryptomien a Web3 napriek katastrofe FTX neutíchol,

Premiér Fumio Kišida v októbri zdôraznil, že nefungujúce tokeny (NFT), blockchain a metaverse budú hrať dôležitú úlohu v digitálnej transformácii krajiny. Ako príklad premiér uviedol digitalizáciu národných preukazov totožnosti.

V októbri Japonská asociácia burzy virtuálnych a kryptoaktívnych aktív tiež oznámila, že plánuje ustúpiť od prísneho procesu preverovania pri uvádzaní nových tokenov na burzy, k čomu Kišida samoregulačnú organizáciu vyzval už v júni.

Takéto prezieravé názory zdieľajú aj kľúčové osobnosti súkromného sektora. Bankový gigant Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC) 8. decembra oznámil, že pracuje na iniciatíve, ktorej cieľom je preskúmať prípady použitia soulbound tokenov (SBT).

SBT odkazujú na návrh spoluzakladateľa Etherea Vitalika Buterina týkajúci sa používania tokenov na reprezentáciu digitálnych identít ľudí.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/